Wanneer je gaat scheiden heb je te maken met veel vragen. Hieronder bespreken we de belangrijkste thema’s waar je mee te maken hebt tijdens de scheiding.

Alimentatie

Je hebt besloten niet meer verder te willen gaan met elkaar of legt je neer bij de beslissing van je partner om te scheiden. Na de echtscheiding blijf je echter wettelijk verplicht om financieel voor elkaar en de kinderen te zorgen.

Lees verder over alimentatie

Schulden

Bij een scheiding moeten ook de schulden en leningen verdeeld worden. Een hypotheek wordt afgelost door de verkoop van het huis of de woning en hypotheek worden overgenomen door degene die in jullie woning blijft wonen. Maar hoe zit het met andere schulden? Hoe ga je die verdelen?

Lees meer over schulden en een scheiding

Eigen woning

Je koophuis is een belangrijk onderdeel van je bestaan, je hebt er herinneringen. Tegelijkertijd is een koophuis ook gewoon een zaak die geld waard is. En de waarde ervan moet dus verdeeld worden als je gaat scheiden.

Lees meer over een eigen woning en een scheiding

Pensioen

Jullie gaan scheiden. Dat is een ingrijpende beslissing met veel gevolgen. Je weet dat je afspraken moet maken over je kinderen, de alimentatie, je huis en over de verdeling van jullie bezittingen. Maar waar je misschien niet direct aan denkt, is het pensioen dat jullie hebben opgebouwd tijdens jullie huwelijk. Dit opgebouwde pensioen moet natuurlijk ook verdeeld worden.

Lees meer over het pensioen en een scheiding